W&R Etiketten kiest voor Low Migration Inkten

Voedselveiligheid en de bescherming van de consument wordt steeds belangrijker voor levensmiddelenproducenten. Het is de schrik van elke fabrikant dat producten uit de schappen gehaald moeten worden. W&R Etiketten denkt met haar klanten mee en produceert bedrukte etiketten alleen nog met Low Migration Inkten.

In het verleden zijn diverse recalls geweest van levensmiddelenproducenten die schadelijke stoffen hebben aangetroffen in hun producten. Het bekendste voorbeeld is Nestlé, die miljoenen verpakkingen babyvoeding terughaalde. Uit onderzoek bleek dat de stoffen door migratie van de inkten in het product terecht zijn gekomen.

Sinds dit schandaal zijn er diverse Europese richtlijnen opgesteld voor verpakkingsmaterialen die in contact komen met voedsel. In bepaalde landen, waaronder Zwitserland is het gebruik van bijv. UV-flexo en andere standaard inkten al verboden. In Nederland bestaat een dergelijke wetgeving nog niet. W&R Etiketten neemt geen enkel risico en neemt haar verantwoordelijkheid door alleen nog Low Migration Inkten te gebruiken in het productieproces. Low Migration Inkten zijn opgebouwd uit zorgvuldig gekozen grondstoffen. Daardoor zijn de inkten geschikt voor primaire verpakkingen in de voedselindustrie.

Door de introductie van de Low Migration Inkten, het Color Management Systeem voldoet W&R Etiketten aan alle eisen en wensen op het gebied van voedselveiligheid en traceerbaarheid.

Certificaten en technische informatie omtrent de low migration inkten kunt u opvragen via verkoop@wr-etiketten.nl.

Offerte aanvragen

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag dan een offerte aan.

Doe een offerte-aanvraag!