De dag van een HR Medewerker

Mirjam Berger, - maandag 21 augustus 2017

Om een goed beeld te kunnen geven van wat het werken als HR Medewerker bij W&R etiketten inhoudt laten we Arnica Korver (30 jaar) aan het woord. Inmiddels werkt Arnica 8 jaar bij W&R. Zij weet als geen ander wat het werk van een HR Medewerker inhoudt. 

Mijn dag begint altijd verschillend. Als ik rond 8.30 uur binnen kom, is het een verrassing wat ik kan verwachten. Soms kom ik aan en is het heel rustig. Andere keren zijn er direct collega’s met vragen of heb ik mailtjes die direct opgepakt moeten worden. De diversiteit aan vragen is heel groot, dat maakt het werken op de HR-afdeling ook zo leuk. Uitleg over loonstroken, ziekmeldingen of vragen over vrije dagen of wet en regelgeving; bij mijn afdeling komen ze allemaal voor! Als er ziekmeldingen zijn moet ik zo snel mogelijk schakelen met de afdeling Planning. Zo zijn zij op de hoogte van een mindere bezetting en kijken we gezamenlijk hoe dit opgevangen gaat worden. 

Er zijn soms gesprekken van medewerkers welke minder leuk zijn om aan te horen, omdat ze (privé)problemen hebben of ergens mee zitten. Ik bied graag een luisterend oor voor hen. Soms hebben ze vragen welke ik op dat moment niet kan beantwoorden. Uiteraard zorg ik er dan voor dat ik ze op een later moment van de juiste informatie voorzie! Gelukkig zijn er vaak ook hele goede berichten. Niet alleen op mijn kantoor, maar ook in de wandelgangen wordt ik aangesproken over kleine dingen waardoor medewerkers zichzelf goed voelen. Van het behalen van een zwemdiploma door een zoon of dochter tot een leuk uitstapje of fijne vakantie waardoor iemand opgeladen is en vol goede moed aan het werk gaat. Ik ben meestal een van de eerste die deze berichten dan hoort. Dat vind ik een van de leukere dingen aan mijn werk!

Rond 10.00 uur beginnen mijn afspraken. Deze kunnen zijn met sollicitanten,  uitzendbureaus of leveranciers. Omdat W&R-etiketten een groeiende organisatie is hebben wij regelmatig vacatures vacant. Ook zijn er zeer regelmatig functionerings- en beoordelingsgesprekken met collega’s, samen met hun leidinggevende. Op die manier schakel ik tussen de directie en de medewerkers. Daarnaast zorg ik ervoor dat de gesprekken op een juiste manier gedocumenteerd worden.  

De communicatie op verschillende niveaus is heel interessant. Ik probeer een juist beleid te maken voor heel het bedrijf.  Het is mijn doel om alle medewerkers tevreden te houden, ongeacht leeftijd, opleiding of afkomst. 

Na de lunch kijk ik altijd eerst mijn to-do-lijst na: doordat er wordt gewerkt met een ploegensysteem zijn een deel van mijn collega’s om 14.30 uur klaar. Dus als ik iemand van hen moet spreken, dan heb ik daar nu nog even de tijd voor. Omdat de avondploeg rond die tijd start, is dit ook een ‘tweede opstart’ van de dag en begint het ochtendritueel voor een klein stukje opnieuw. Ook dat zorgt voor een afwisselende dag. 

Na het afwerken van de to-do-lijst en afspraken gedurende de middag, zorg ik dat alle vertrouwelijk informatie is opgeborgen. Het is bij W&R heel belangrijk dat de integriteit gewaarborgd blijft. 

Heb je meer vragen over de functie van HR Medewerker? Neem dan contact op met Arnica via: pz@wr-etiketten.nl of bel 013 571 23 45.

Offerte aanvragen

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag dan een offerte aan.

Doe een offerte-aanvraag!